Fantastische eerste editie van DIVAS vs DANDIES

Op zaterdag 11 september was het eindelijk zover. De eerste editie van DIVAS vs DANDIES vond plaats op Golfbaan de Kroonprins in Vianen. Heleen Kamphuis van Golfdiva speelde al enkele jaren met het idee om een wedstrijd tussen de meisjes en de jongens te organiseren. Met dit plan kwam ze bij ons met de vraag of wij hier aan wilden meewerken. En het resultaat was een fantastisch golffeestje waar zelfs een flinke bui nauwelijks opgemerkt werd.

Heleen organiseert met haar golfwinkel al jaren golfwedstrijden voor dames maar nu ze ook de heren bedient met onder andere haar nieuwe golfwinkel op De Gelpenberg werd het hoog tijd om de dames de degens, golfclubs in dit geval, te laten kruisen met de heren. In een setting die veel weg had van een Solheim Cup of Ryder Cup werd er gespeeld in teams van twee. Zo speelden er telkens twee diva’s tegen twee dandy’s. Met in totaal 80 deelnemers leverde dit twintig kleine battles op binnen één grote battle.

Er werd gespeeld in een scramble format zonder beperkingen. Zo speelde elke koppel een bal vanaf de tee en nadat de beste bal gekozen was werd er vanaf die plek door beiden verder gespeeld. De score werd bijgehouden via de stableford methode en het koppel dat na 18 holes de hoogste score had genoteerd won 1 punt voor de totaalscore. We hebben bewust niet voor matchplay gekozen omdat het op deze manier toch langer spannend bleef en pas na 18 holes de uitslag bekend werd.

Beiden teams hadden een teamcaptain die in de topsportwereld de sporen ruimschoots hebben verdiend. De diva’s kregen niemand minder dan olympisch kampioen Marianne Timmer en de dandy’s de vrolijkste topsporter van ons land, Churandy Martina. Met veel fanatisme gingen zij de strijd aan in de laatste groep. Churandy en Jaap ging voor de onwaarschijnlijk lange drives en Marianne en Sandra speelden met technisch vernuft.

Na afloop werden de deelnemers ontvangen met een lekkere borrel en fijne tunes van DJ Melandru. De spanning was zo langzamerhand om te snijden want na een rondje langs de tafeltjes was het wel duidelijk dat het tot laatste moment spannend zou blijven welk team er met de prijs vandoor zou gaan. Uiteindelijk bleken de DANDIES net aan het langste eind te hebben getrokken. Ze wonnen met 11 tegen 9. Teamcaptain Martina kreeg de prachtige blauwe met zilveren wisselbeker en het felbegeerde blauwe jasje. Daarnaast waren er nog enkele mooie prijzen voor neary’s. Een broekfitting van PAR69, een hotelovernachting in hotel De Korenbeurs met greenfees van Bergvliet, greenfees voor De Gelpenberg en een heerlijke fles bier met borrelplank.

Nadat alle plichtplegingen waren gedaan was het tijd voor een ontspannen diner om lekker na te kletsen. Wij kijken terug op een fantastische dag en hopen dit succes volgend jaar te kunnen evenaren!